Solrutten - Aurinkoreitti

    Tervetuloa Osuuskunta Aurinkoreitin sivustoille!

    6.5.2021 

    Aurinkoreitti ylläpitää yhteisvoimin tänä kesänä Metsähallituksen omistamat luontoasemat: Mikkelinsaaret, Rönnskär, Gåshällan ja Yttergrund. Tänä keväänä sopimuksiin on lisätty Moikipää jota nyt ruvetaan yhteisvoimin kehittämään.

    8.7.2019 

    Osuuskuntamme toimijoilla on nyt käytössään laajennettu hallintaoikeus Rönnskäretin alueelle ja rakennuksiin ja myös lisätty vastuu alueen ja rankenteiden hoidosta. Nyt on mahdollista käyttää myös rannassa olevan kiinteistön saunaa (ns Docket) maksua vastaan. 

    Hanklot venereitti on syvennetty kesäkuussa 2019 Bässörenin salmen kohdalta. Syvyydet ovat toistaiseksi varmistamatta, mutta lienevät 2,4 - 2,6 m. Bässörenistä n maili etelään löytyy nyt myös uusi viittapari.

    Klobbskat - Malskäretin uusi 2,6 m väylä on rekisteröity ja virallistettu karttoineen. Raippaluotoa kiertävä reitti on täten nyt turvallinen.

    25.6.2018 Tämän kesän uutuuksista mainittakoon varsinkin Kristiinankaupungin uusi vierasvenelaituri torin laidalla (1433). Hanke tuntuu olevan todella onnistunut! Onntttelemme Kristiinankaupunkia tästä vihtyisyyttä lisäävästä hankkeesta.

    Karttoihin on lisätti Högskäretin rekeilypaikka, Maalax navigationsklubb ylläpitää, johon johtaa Sillgrund-Åminnen venereitti, väylä nro 915, (1,8 m)

    Merivesi alkaa nyt lämmetä ja uusi veneilysesonki merellä on juuri alkanut. Väylät on kunnostettu niin kuin pitää, vaikkakin juhannusmyrskyn jälkeen on raportteja muutamasta hävinneestä viitasta, joita korjataan piakkoin. Muistutamme, että väylässa kulkeminen on kuitenkin aina veneilijän omalla vastuulla.